-Indonesië-


-Indonesië-🇮🇩

Afgelopen week maakte ik deze schilderingen in de mooie tuin van Edwin en Dini.

Het verhaal achter de muurschilderingen uit Indonesië door hen omschreven:

Dini is de dochter van een Indonesische vader maar is thuis Hollands opgevoed.
Zo’n 6 jaar geleden is het verlangen naar het ontdekken van haar roots gestart met name door het wegvallen van familieleden aldaar. Wat eerst ondenkbaar leek, is gebeurd en we zijn in 2016 voor het eerst naar Indonesië op vakantie geweest, met het idee we kijken het wel aan. Misschien vinden we het leuk of misschien waren we erna er wel klaar mee.
Door de overweldigende natuur en cultuur maar zeker in de eerste plaats door de warmte waarmee de familie, die allemaal minimaal zeker achterneef en nicht zijn, ons ontvingen, zijn we in een warm bad terecht gekomen en eerlijk gezegd, zitten wij er nog steeds in.

Indonesië en vooral het eiland Sulawesi is een soort verslaving geworden.
In Indonesië en via sites aldaar, waren we al in aanraking gekomen met muurschilderingen die taferelen toonde over bijvoorbeeld rijstvelden (sawa’s genaamd).
Toen Dini op haar werk Janine’s muurschilderingen zag, was het idee snel gegroeid om in onze tuin daar ook iets mee te doen, maar het moest wel ons verhaal vertellen. En niet allen “losse” afbeeldingen zijn of worden. En of dat gelukt is……..
DE MUURSCHILDERINGEN VINDEN WIJ FANTASTISCH!!!
Kijk alleen al naar de bijzonder goed gedetailleerde Garoeda met zijn schild. De afbeeldingen op het schild hebben verder allemaal voor een betekenis. Zoek het eens op, zou ik zeggen.
Zoals gezegd hebben wij vooral de band met het eiland Sulawesi, in Nederland beter bekend met de oude naam Celebes.

De muurschilderingen zijn verbonden aan onze road trips door Sulawesi…. Enz.

Ook iets unieks? www.janinesverfdecoraties.nl

#muurschildering #muurschilderingbrabant
#tuin #tuinideeën #indonesie #indonesia #sulawesi #janinesverfdecoraties #jv #tuininspiratie #spookaapje #99domesmosque #bedjak #bunakenisland #melati #heliconia #palmbladeren #tjitjak #vlinders #fragipani